Liha

Täytetyt Turkkilaiset munakoisot

14.3.2017

Avainsanat: ,

Tähän ruokaan ihastuin aikoinaan asuessani Turkissa. Olin jo unohtanut kuinka herkullista ruokaa munakoisoista voikaan saada, kunnes viime kesänä Turkissa asuva ystäväni Petra valmisti tätä kyseistä ruokaa. Tämä on resepti, mitä voi muokata hyvinkin vapaasti mielikuvitusta käyttäen.

Ainekset (1 munakoisoon)

Munakoisoja kannattaa varata yksi jokaista ruokailijaa kohden. Huomaa, että reseptin raaka-aineet on lasketty yhtä munakoisoa kohden.

  • 1 munakoiso
  • n. 70g jauhelihaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl cayenne-pippuria
  • 1/2 sipulia
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl juustokuminaa
Valmistus
  1. Pese munakoisot ja tee nihin viilto pitkittäissuunnassa.
  2. Lisää pannulle oliiviöljyä ja anna pannun lämmetä hyvin.
  3. Paista munakoisoja pannulla ja kääntele tasaisesti. Kun munakoison sisällys alkaa olemaan pehmeätä ovat ne valmiit.
  4. Kaavi munakoison sisällys pois ja laita erilliseen astiaan.
  5. Ruskista sipuli ja jauheliha, lisää haluamasi mausteet, pilkotut tomaatit sekä munakoison sisällys.
  6. Laita äsken valmistamasi täyte munakoison sisälle.
  7. Paista munakoiso uunissa noin 30 min, 180 astetta.
6 likes

Your email address will not be published.