Lisäke

Thaimaalaisen currytahnan valmistus -cyrrypaste

14.3.2017

Avainsanat: , ,

Mikäli olet valmis uurastamaan ja käyttämään kaikki voimasi, niin silloin tämä resepti sopii sinulle. Perinteisen thaimaalaisen currytahnan valmistamiseen kuluu aikaa ja se vaati paljon käsivoimia. Ahkera työ palkitaan, sillä itsetehty currytahna voittaa kaupan seokset mennen tullen. Valmistamiseen tarvitaan reilunkokoinen mortteli. Tahnan voi tehdä myös tehosekottimisessa, mutta tuolloin siitä ei tule yhtä maukasta.

Ainekset
  • 1 rkl kokonaisia pippureita
  • 2 rkl korianterin siemeniä
  • 2 rkl kuminan siemeniä
  • 3 kpl sitruunaruohoa
  • 2,5 cm tuoretta galangajuurta
  • 2 tl kaffir limen kuorta
  • 10 isoa kuivattua punaista chiliä
  • 20 pientä tuoretta chiliä
  • 4 korianterin juurta
  • 6 kaffir limen lehteä
  • 5 salottisipulia
  • 10 valkosipulin kynttä
  • 2 tl katkaraputahnaa
Valmistus
  1. Leikkaa kuivatuista chileistä varsi pois ja poista siemenet. Tämän jälkeen leikkaa chili noin 1 cm viipaleiksi.
  2. Laita kaikki chilit kädenlämpöiseen veteen ja anna niiden liota noin 40 min. Purista chileistä ylimääräinen vesi pois ja hienonna ne mahdollisimman pieneksi (chilejä käsiteltäessä kannattaa käyttä kumihanskoja).
  3. Paahda pippurit, korianterin siemenet sekä kuminan siemenet kuivalla pannulla noin pari minuuttia.
  4. Jauha äsken paahdetut ainekset morttelissa ja siirrä sen jälkeen toiseen astiaan.
  5. Pilko kaikki muut ainekset mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  6. Lisää äsken pilkotut ainekset pienissä erissä mortteliin ja jauha kunnes niistä tulee tahnaa.
  7. Sekoita tahnan joukkoon jauhetut mausteet.
Huuomioittavaa
  • Etnisistä kaupoista on saatavilla kaikkia reseptissä mainittuja raaka-aineita.
  • Tavallisesta ruokakaupasta saa esim. korianteria, mutta se harvoin kelpaa tähän tahnaan. Tavallisen ruokakaupan korianteriruukuissa kasvin juuret ovat usein liian heiveröiset. Etnisistä kaupoista saa korianterinippuja, joissa juuret ovat mukana ja valmiiksi puhdistetut.
  • Ylimääräinen tahna kannattaa annostella sopiviksi annospaloiksi ja pakastaa esimerkiksi pienissä minigrip pusseissa.
  • Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa noin puolivuotta.
14 likes

Comments (1)

Your email address will not be published.