Vinkki

Sitruunaruoho ja vinkkejä sen käsittelyyn

14.3.2017

Avainsanat:

Yksi lempikeittiöistäni maailmassa on thaimaalainen keittiö. Thaimaalaisessa ruuassa on muutamia asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Raaka-aineita käsiteltäessä, on niiden oikeaoppinen käsittely erityisen tärkeää. Tässä lyhyt selostus siitä, miten sitruunaruohoa käsitellään.

Sitruunaruoho

Intiansitrusheinä eli malabarinsitrusheinä tai sitruunaruoho (Cymbopogon citratus) on monivuotinen trooppinen heinäkasvi sitrusheinien suvussa. Sitä viljellään laajalti maustekasvina. Sitä kasvatetaan myös lauhkealla vyöhykkeellä yksivuotisena, koska se ei kestä pakkasta. Intiansitrusheinää käytetään paljon aasialaisessa ruoanlaitossa, etenkin thaimaalaisessa keittiössä. Mausteena käytettäessä siinä on mieto sitruunan maku. Kasvi on kotoisin Malesian saaristosta. (Wikipedia)

Syö

Leikkaa kantaosasta noin 0,50 cm palanen pois. Tässä kohtaa pitäisi sitruunaruohossa näkyä violettia väriä. Hienonna kantaosa erittäin ohuiksi renkaiksi, kunnes violetti väri muuttuu vihreäksi.

Älä syö

Sitruunaruohon varsi, joka on sisältä vihreää tai vaaleaa ei ole maukasta siivutettuna. Varsi kannattaa kuitenkin paloitella noin 5 cm pituisiksi paloiksi. Muserra palat veitsen lattealla osalla kasaan ja hyödynnä ruuanlaitossa. Nämä varret kannattaa poimia ruuasta pois ennen syömistä.

 

 

10 likes

Your email address will not be published.