Kala

Kalaa thaimaalaisittain

26.3.2017

Avainsanat: , , , ,

Lähikaupan tarjouksessa olleesta alaskanseitistä syntyi tänään kalaa thaimaalaisittain. Viime kerralla, kun lomailimme Thaimaassa, osallistuimme Koh Lantan saarella siajitsevan Time For Lime resortin kokkauskurssille.  Kurssilla opeteltiin valmistamaan muutamia thaimaalaisia annoksia, joista tämä kalaruoka oli yksi. Suosittelen kyseistä paikkaa, mikäli sielläpäin maailmaa tulee liikuttua.

Ainekset
  • Kalaa
  • Korianterinsiemeniä
  • Kuminansiemeniä
  • Muutama sitruunaruoho
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 cm pala inkivääriä
  • Muutama chili
  • Wokkivihanneksia
  • 2 rkl currytahnaa
  • Valkosipulia
  • Öljyä paistamiseen
  • Seesaminsiemenöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl hoisin kastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilitahnaa
Valmistus
  1. Paahda kuivalla pannulla korianterin- ja kuminansiemeniä.
  2. Kun siemenistä alkaa irrota herkullinen tuoksu, ota ne pois pannulta ja jauha morttelissa jauheeksi.
  3. Lisää pannulle muutama tippa seesaminsiemenöljyä, heinonnettu valkosipuli ja paista hetki.
  4. Lisää pannulle auringonkukkaöljyä sekä kalat.
  5. Kun kalat ovat saaneet väriä pintaan, kumoa pannulle puolet kookosmaidosta, currytahna sekä kaikki mausteet.
  6. Lisää joukkoon hienonnettu inkivääri ja sitruunaruoho.
  7. Anna muhia miedolla lämmöllä.
  8. Paista toisella pannulla wokkivihannekset.
  9. Lisää loput kookosmaidosta ja laita levy hetkeksi täysille, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
  10. Kokoa annos ja nauti. Lisää annoksen päälle chiliä koristeeksi.
Riisi

Pidän riisistä erittäin paljon, mutta en voi sietää vetistä riisiä. Olen vihdoin löytänyt hyvän keinon keittää lähes täydellistä riisiä.  Sopiva riisin ja veden suhde on 1:1,5. eli yksi osa riisiä ja 1,5 kertainen määrä vettä.

  1. Huuhtele riisi.
  2. Laita vesi kiehumaan ja kaada huuhdeltu riisi joukkoon.
  3. Kun vesi alkaa kiehumaan lisää tähtianis ja muutamia kaardemumman palkoja (kädellä murskattuna).
  4. Laita levy pienimmälle mahdolliselle lämpötilalle ja laita kansi päälle.
  5. Anna muhia noin 15 min, älä raota kantta.
  6. Nosta kansi ja poimi kaardemummat ja tähtianis pois.

 

6 likes
Related Posts

Comments (1)

Your email address will not be published.