Lisäke

Thaimaalainen chilitahna -Nam Prik Pao

27.3.2017

Avainsanat: ,

Nam Prik Pao (น้ำพริกเผา) eli chilitahna on erittäin tärkeä osa thaimaalaista keittiötä. Parhaat kokit tekevät tahnan itse, mutta kaupoissa on saatavilla myös erittäin hyviä valmiita tahnoja. Yksi parhaista merkeistä on Mae Pranom -tahna, jota myy muun muassa Vii-Voan. Hyvä chilitahna on voimakas ja maultaan erittäin rikas ja syvä. Sen ei kuulu maistua pelkästään tuliselle chilille, vaan tuoda ruokaan makujen rikkautta. Kunnollinen chilitahna korostaa ruuan muita makuja.  Laadukas chilitahna on monen thaimaalaisen ruuan salainen ainesosa.

Mikä on Nam Prik Pao?

Nam Prik Pao tarkoittaa lähes aina paahdettua chilitahnaa tai chilitahnaa öljyssä. Jotkut kutsuvat sitä myös chilihilloksi, sen makeuden takia. Kunnollinen chilitahna on valmistettu chilimassasta ja -siemenistä. Chili on herkullinen hedelmä ja sillä on lukuisia makuvivahteita. Tahnassa on yhdistetty chiliin erinäisiä merenantimia, kuten katkaraputahnaa. Katkarapu antaa tahnalla upean suolaisuuden.

Chilitahnaa käytetään perinteisesti Ton Yam keitossa, mutta se sopii kaikkeen thaimaalaiseen ruokaan ja miksei vaikkapa levitteeksi voileivän päälle.

1 likes

Comments (2)

Your email address will not be published.