Liha

Karamellisoitua possua kiinalaisittain

31.3.2017

Avainsanat: , , , , ,

En muista, koska olisin valmistanut possusta mitään ruokaa. Se ei kuulu suosikkeihini millään tavalla. Välillä kannattaa kuitenkin kokeilla rajoja ja testailla uusia asioita. Niinpä päätin uhmata tottumuksiani ja valmitaa possusta jotain syötävää. Tästä syntyi possua kiinalaisittain. En tiedä onko tämä aidosti possua kiinalaisittain, mutta se maistui mielestäni kiinalaiselta, joten siitä nimi. Kannattaa huomioida, että tämä ei ole ruoka missä olisi esimerkiksi karjalanpaistin tapaan runsaasti lientä, vaan tarkoituksena on saada possuun mahdollisimman tahmea ja vähäinen liemi. Tarkoituksena on siis karamellisoida possunpinta.

Ainekset
  • 700 g possun kasleria
  • 4 cm inkivääriä
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl hoisin kastiketta
  • 2 rkl riisietikkaa
  • 1 tl chilitahnaa
  • 1 tl seesaminsiemenöljyä
  • 3 rkl palmusokeria
  • 2 tl viismaustetta
Valmistus
  1. Pilko possun kaslerpaistista noin 2cm x 2cm kokoisia paloja.
  2. Pilko inkivääri ja valkosipuli pieniksi paloiksi.
  3. Paista inkivääriä ja valkosipulia pannulla öljyssä.
  4. Lisää pannulle chilitahna sekä palmusokeri. Paista kunnes sokeri on sulanut.
  5. Lisää pannulle pilkotut possunpalat. Paista kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan.
  6. Lisää pannulle loput ainekset.
  7. Paista / hauduta aineksia miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.
  8. Keitä riisi (kurkkaa vinkki täältä), kokoa annos ja nauti.

 

3 likes

Your email address will not be published.