Liha

Fried rice with joulukinkku

28.12.2017

Avainsanat: , , , , ,

Joulukinkkua jää aina yli. Ikuinen ongelma on, että mitä tehdä joulukinkusta joulun jälkeen. Olin viettämässä joulua äidin luona Paraisilla ja paistoimme n. 2 kilon luomukinkun. Syötyä siitä kinkusta tuli noin puolet ja loppu jäi hyödynnettäväksi muutoin. Kinkku ei maistu sellaisenaan enää joulun jälkeen, vaan siitä on pakko keksiä jotain, jotta se tulee syödyksi. Minun ratkaisuni joulukinkun hyödyntämiselle on kinkku paistetussa riisissä.

Ainekset

  • Kinkkua
  • 1 Porkkana
  • 1 Paprika
  • 2 Sipulia
  • 3 Valkosipulin kynttä
  • Kiinankaalia
  • 2 dl Riisiä
  • 4 rkl Soijakastiketta
  • 2 rkl Kalakastiketta
  • 2 cm Inkivääriä
  • Sitruunaruohoa
  • 1 Kasvisliemikuutio
  • 1 Chili
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 Lime

Valmistus

  1. Keitä riisi (ruuasta tulee parempaa jos riisi on keitetty jo edellisenä päivänä ja jätetty hieman raa’aksi)
  2. Leikkaa paprika, kinkku, porkkanat ja sipuli pieneksi kuutioiksi
  3. Lisää pannulle seesamiöljy ja rypsiöljy
  4. Kuumenna pannu ja lisää porkkana
  5. Kun porkkana alkaa olemaan kypsää lisää joukkoon paprika ja inkivääri
  6. Siirrä kasvikset pannun toiselle puolelle
  7. Kaada pannun toiselle puolelle kevyesti rikotut kananmunat ja anna hieman hyytyä
  8. Sekoita kananmuna ja kasvikset
  9. Lisää joukkoon riisi ja kaikki mausteet
  10. Odota että riisi lämpenee ja tarjoile.
  11. Purista päälle tuoretta limeä.
3 likes

Your email address will not be published.