Lisäke

Kiinalainen chiliöljy

30.12.2017

Avainsanat: , ,

Sellaista ruokaa ei olekaan mihin tämä öljy ei sopisi. Kyseessä on Kiinassa ja muuallakin Aasiassa paljon käytetty chiliöljy. Sen valmistaminen on helppoa, kunhan kaapista vain löytyy oikeat tarvikkeet. Tästä öljystä on useita erilaisia versioita ja joissakin chili ja muut mausteet jätetään öljyyn ja toisissa ne siivilöidään pois. Itse pidän enemmän versiosta missä chilit ja muut herkut ovat mukana. Sichuaninpippuri on mielenkiintoinen tuttavuus. Herkullisen maun lisäksi sillä on lievästä suuta turruttava vaikutus. Todella tulisissa ruuissa tämä auttaa maistamaan paremmin chilein maun.

Ainekset perusöljyyn

  • 1-2 dl rouhittua chiliä (kuivaa)
  • 4 rkl seesamiöljyä
  • 2-3 dl auringonkukkaöljyä
  • 1 dl sichuaninpippuria

Lisäainekset (halutessa)

  • 0,5 dl korianterinsiemeniä
  • currylehtiä
  • 2 rkl vViisimaustetta
  • 5 tähtianista

Valmistus

  • Rouhenna kuivattu chili, ellei se ole valmiiksi rouhittua
  • Hienonna korianterin siemenet
  • Laita chili ja korianterinsiemenet lämpöä kestävään astiaan
  • Lisää pannulle auringonkukkaöljy
  • Lisää öljyn joukkoon sichuanpippuri sekä tähtianis
  • Kuumenna öljyä noin 190 asteiseksi. Kun öljy alkaa juuri ja juuri savuttaa on se valmis.
  • Kaada kuuma öljy chiliseoksen päälle. Käytä siivilää, jotta sichuaninpippuri sekä tähtianis ei mene öljyyn.
  • Lisää joukkoon viisimauste, currylehdet ja seesamiöljy.
  • Lisää öljyä kaikkeen ruokaan ja nauti.
11 likes

Your email address will not be published.