Kasvis

Vietnamilainen Bánh mì -patonki

5.3.2018

Avainsanat: , , , ,

Vietnamilaista katuruokaa parhaimmillaan. Helppoa, halpaa ja ennen kaikkea hyvää ja tuoretta. Ranskalaisten perintönä Vietnamissa on ehkäpä maailman parhaat patongit ja vietnamilaisten luova ja herkullinen tapa hyödyntää niitä. Asuessani Vietnamissa bánh mì oli osa lähes päivittäistä ruokavaliota. Tämä patonki päihittää kauppojen kolmiovoileivät ja muut täytetyt patongit mennen tullen. Täytteenä näissä patongeissa voi käyttää melkein mitä tahansa, kunhan täyte ei ole liian raskasta ja lisukkeena on reilusti tuoreita yrttejä.

Ainekset

  • esipaistettu patonki
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua
  • tuoretta thai-basilikaa
  • 2 porkkanaa
  • 5 retiisiä
  • kevätsipulia
  • mung-pavun ituja
  • sieniä
  • maustamatonta tofua
  • halloumi -juustoa
  • riisietikkaa
  • inkivääriä
  • kalakastiketta
  • soijaa
  • sokeria
  • hoi sin -kastiketta
  • sriracha -kastiketta
  • majoneesia
  • maissijauhoa

Valmistus

  1. valmista pikkelys
    1. leikkaa tai raasta porkkanat ja retiisi ohuiksi siivuiksi
    2. laita ne kulhoon ja lisää noin 1 dl riisiviinietikkaa, loraus soijaa sekä ruokalusikallinen kalakastiketta.
    3. lisää vielä joukkoon noin 1 ruokalusikallinen sokeria sekä pari tippaa seesamiöljyä.
    4. lisää joukkoon vielä vähän vettä ja anna seoksen tekeytyä
  2. siivuta tofu reilun kokoisiksi siivuiksi
    1. kuivaa siivut ja laita ne kippoon
    2. lisää sekaan noin 2 rkl soijaa, 1 rkl kalakastiketta, pari tippaa seesamiöljyä, pippuria sekä hoi sin kastiketta
    3. anna maustua
    4. kaada liemi pois ja anna tofujen kuivua hetki siivilässä
    5. taputtele tofut kevyesti talouspaperilla kuivaksi
    6. kierittele tofut maissi jauhossa
  3. laita esipaistettu patonki uuniin
  4. siivuta halloumi noin 1 cm paksuiksi siivuiksi
  5. paista pannulla öljyssä tofu ja halloumi
  6. kun leipä on kypsää ota se uunista ja halkaise
  7. sivele leivän puolikas majoneesilla ja lisää tofu sekä halloumi
  8. näiden päälle laita reilusti yrttejä ja kevätsipulia, sieniä sekä ituja
  9. valuta porkkanasta ja retiisistä neste pois ja laita rapeat kasvikset leivälle
  10. ennen patongin kasaamista ripottele vielä hieman soijaa, etikkaa sekä hoi sin ja sriracha -kastiketta päälle
  11. nauti
4 likes

Your email address will not be published.